Stalen raamkozijn kopen

Wilt u een functioneel, stalen raamkozijn kopen? U vindt het bij Staalkozijn Nederland in Winterswijk, nabij Doetinchem. Wij vinden dat veiligheid van patiënt en personeel de verantwoordelijkheid van iedereen is en daarom bieden wij enkel producten aan van de beste kwaliteit. Als expert op het gebied van stalen raamprofielen bieden wij u een breed aanbod aan van gecertificeerde functionele kozijnsystemen.

raamkozijn1raamkozijn2raamkozijn3

Zichtwerend schuifraam geluidwerend stralingwerend brandwerend inbraakwerend
Glastec ** **
Soundtec ** * **
Radiotec ** ** *
Flamtec 20 ** ** ** * **
Flamtec 30 ** ** ** * **
Flamtec 60 ** ** * **
Flamtec 90 ** ** *
ProTec 2/3/4 ** ** ** *

* Basis functie
** Optionele functie

Een stalen raamkozijn of raamprofielen kopen voor de beste brandwering

De stalen raamkozijnen en raamprofielen die u bij ons kunt kopen, zijn brandwerend en ze zijn uit te voeren met maar liefst 3,9 m² glas per glasvlak. Andere functionele eisen, zoals geluid- en stralingwering, zijn aan de stalen raamprofielen nog vaak toe te voegen zodat een gecombineerde functionaliteit ontstaat.

Geluidwerende stalen raamprofielen

Er zijn stalen raamprofielen leverbaar met een geluidwering van Rw,p van 62 dB. Gecombineerde eisen zijn ook geen uitzondering, want er is bijvoorbeeld een geluidwering van 53 dB mogelijk met een brandwerendheid van 30 en 60 minuten.

Ontdek de verschillende mogelijkheden voor uw raamkozijnen

De stalen raamkozijnen en raamprofielen die u bij ons kunt kopen, zijn leverbaar met een loodbekleding aan de binnenzijde van het profiel. Aanvullend kunnen deze stalen raamprofielen geleverd worden inclusief het glas. De afmetingen per glasvlak zijn afhankelijk van de gewenste loodwaarde (tot en met een loodequivalent van 8.0 mm). Ook zijn de raamkozijnen getest in een combinatie van lood- en brandwerend glas. Afhankelijk van de wensen is er een combinatie van loodglas, 30 of 60 minuten brandwerendheid én 48 dB geluidwering mogelijk.

Naast het gebruik van röntgenstralen komt de toepassing van laserstralen steeds meer op in de moderne gezondheidszorg. Er zijn diverse soorten laserwerende beglazingen leverbaar.

Op basis van de te weren laserstraal kunnen wij u adviseren over de te gebruiken glassoort.

Inbraak

Staalkozijn Nederland heeft inbraakwerende raamkozijnen in drie klassen:

  • WK2 / RC2
  • WK3 / RC3
  • WK4 / RC4

Zicht

Een andere functie van glas is het creëren van transparantie. Hierdoor ontstaat een aangename atmosfeer en het voorziet u zichtcontact met uw omgeving. Voor mensen die op zorg aangewezen zijn, geeft dit een intensere beleving van comfort en betrokkenheid. Op het moment dat er daadwerkelijk zorg verleend wordt is er behoefte aan privacy. Daarvoor zijn diverse systemen ontwikkeld waarmee ruimtes volledig aan het zicht onttrokken kunnen worden. De raamkozijnen kunnen worden voorzien van geïntegreerde (elektrische) rolgordijn en jaloezieën. Een hightech oplossing voor de zichtbescherming is toepassing van Lcd glas (Smart Glass™). Zoals u ziet, zijn er diverse mogelijkheden om een comfortabele omgeving te creëren zonder de gewenste privacy te schenden. Hierboven een overzicht van de functies die al dan niet gecombineerd kunnen worden toegepast.

Vraag gerust meer informatie aan

Bent u geïnteresseerd naar de voordelen van stalen raamprofielen? Of heeft u een vraag met betrekking tot het kopen van stalen raamkozijnen bij ons? Ons vakkundig team hoort het graag. Neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen. U kunt ons uiteraard ook bellen op 0543 51 95 66 of een e-mail te sturen naar info@staalkozijn.nl.