Hygiëne

Steriliteit door antibacteriële poedercoating!
Bacteriën zijn overal in onze omgeving. Sommigen zijn nuttig voor milieubeheer of zelfs onze gezondheid maar velen veroorzaken ziekten of infecties. In bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie en de gezondheidszorg worden de hoogste eisen aan hygiëne gesteld. Daarom zijn de plaatstalen kozijnen van Staalkozijn Nederland optioneel leverbaar met een antibacteriële poedercoating.

Hoe werkt het?
Bij toepassing van een antibacteriële coating en een gelijkblijvend reinigingsinterval bied deze techniek een duidelijke verbetering tegen de verspreiding van gevaarlijke bacteriën. Zilver is een bekende bactericide, die echter geen gevaar oplevert voor de menselijke gezondheid. Wanneer een bacterie in contact komt met zilver zal deze worden geabsorbeerd door het zilver. De bacterie is nu buiten gevecht gesteld en kan geen schade meer aanrichten. Met het oog op een langdurige antibacteriële werking laat deze speciale coating voortdurend nieuwe zilver-ionen vrij. Ook wordt de afgifte van ionen gereguleerd door de omgeving.

RVS
Daar waar intensief gereinigd wordt kan ook voor roestvaststaal gekozen worden. De kozijnen kunnen wij vervaardigen uit verschillende soorten RVS, te weten AISI 304 (V2A) of AISI 316ti (V4A). De 304 variant kunnen we zelfs tot een dikte van 2.0 mm incusief de groef voor het aanslagband in alle kozijnprofielen produceren. De kozijnen kunnen worden geslepen, gebeitst maar ook in een (eventueel blanke) poedercoating worden geleverd.