Rookwering

Stempel WRD 30

Heeft u interesse in rookwerende kozijnen van hoogwaardige kwaliteit? Wij van Staalkozijn Nederland uit Winterswijk, nabij Doetinchem, bespreken graag met u alle mogelijkheden. Wij zijn namelijk specialist op het gebied van kozijnen en bieden een breed aanbod aan gecertificeerde, functionele deur-/kozijnsystemen aan.

Rookwerende kozijnen die klaar zijn voor de toekomst

Rookontwikkeling door brand is vaak een grotere bedreiging voor mensen dan de brand zelf. De door rook veroorzaakte desoriëntatie verlengt de benodigde vluchttijd. In Nederland is de rookwerendheid van een deur-kozijnelement gekoppeld aan het behaalde brandwerende resultaat. In het bouwbesluit is vastgelegd dat de rookwerendheid van een deur-kozijnelement geacht wordt 3/2 x de brandwerendheid van het geteste element volgens NEN 6069 te zijn. Er is een discussie gaande of de minimum gestelde eisen in het bouwbesluit ten aanzien van rookwerende kozijnen wel zo reëel zijn. In onze omringende landen zijn brandwerendheid en rookwerendheid twee aparte eigenschappen waar wij rekening mee houden. In de toekomst zal de Europese norm de Nederlandse norm vervangen, waarbij brandwerendheid en rookwerendheid dus apart zullen moeten worden bewezen. Aangezien de rookwerendheid altijd een combinatie is van kozijn en deur, hebben wij hiervoor nu al (gezamenlijk met Reinaerdt deuren uit Haaksbergen) oplossingen voor de EN 1634-3.

Wij bieden meerdere mogelijkheden aan

Wist u dat u bij ons niet alleen voor rookwerende kozijnen, maar ook voor andere producten terecht kunt? Zo voorzien wij u ook van stalen kozijnen of prachtige schuifdeurkozijnen. Door ons brede aanbod aan kozijnsystemen vindt u bij ons zeker het kozijn dat aan al uw eisen voldoet.

Bel ons of stuur ons een e-mail

Bent u benieuwd naar alle voordelen van rookwerende kozijnen? Of heeft u een vraag over ons assortiment? Neem dan contact met ons op door het contactformulier in te vullen, te bellen via 0543 51 95 66 of een e-mail te sturen naar info@staalkozijn.nl. Wij helpen u graag verder.